EPC ( Energie Prestatie Binnenklimaat ) - Verkoop en verhuur

De Vlaamse Regering heeft beslist het certificaat voor de verkoop van bestaande woningen in te voeren vanaf 1 november 2008 en voor verhuurde gebouwen vanaf 1 januari 2009.

Het energieprestatiecertificaat zal enerzijds informeren over de energetische kwaliteiten van het gebouw. Hierdoor kunnen potentiële kopers en huurders het berekende energieverbruik van gebouwen vergelijken en beoordelen.

Anderzijds zal het energieprestatiecertificaat informeren over kosteneffectieve maatregelen voor de verbetering van de energieprestatie van het gebouw. 

Door deze maatregelen wordt niet alleen het kopen en verhuren van woningen en appartementen op basis van de energetische prestaties beïnvloed, maar wordt de burger ertoe aangezet energiebesparende maatregelen door te voeren.

Het energieprestatiecertificaat voor verhuur of verkoop van residentiële gebouwen kan worden opgemaakt door SAFE CONSTRUCT.

Bij te voegen : Sedert 1.1.2009 is EPC tevens verplicht voor publieke gebouwen met een bruikbare vloeroppervlakte groter dan 1000m² waar een publieke organisatie is gehuisvest en die vaak door het publiek wordt bezocht. Ook hiervoor kan u bij Safe Construct terecht.